Bloedlijn

Details

Vasca Fortuna (sportnaam Fine Creation) komt uit de bekende Fortuna stam van P. & A.M. Rinkes-Tjeenk Willink. Onder Wendela Schlimmer was ze succesvol in de eventing. Ze behaalden hun hoogte resultaat in de CIC 4* van Marbach, Duitsland. Daarnaast waren ze 1.20m springen.

Wendela zegt over ‘haar’ Vasca dat ze beschikt over een geweldige mentaliteit in de wedstrijd, ze was een vechter voor mij in de cross en heel dapper. Ik kocht haar toen ze 4 was en na 1 crosstraining wist ze precies wat de bedoeling was, een super instelling en ze vond crossen het leukste wat er was!

Vader Kreator XX werd door Rinkes in 2001 naar Nederland gehaald nadat een peesblessure een einde maakte aan zijn indrukwekkende carrière op de Tsjechische renbanen. Bij het AES werd de hengst direct goedgekeurd. In 2004 kreeg hij ook goedkeuring voor het Oldenburger-  en Holsteinerstamboek. Na een verkort verrichtingsonderzoek en op basis van zijn goede nakomelingen werd de hengst in 2008 goedgekeurd bij het KWPN.

Moeder Rhilavsca Fortuna leverde naast Vasca Fortuna ook Whilavsca Fortuna (v. Orion Fortuna). Whilavsca is een elitemerrie en bracht onder meer Finalist Fortuna (v. Quality Time TN) die 1.40m heeft gesprongen; Elavsco Fortuna (v. Berlin) liep op 1.35m niveau, daarnaast produceerde ze nog twee 1.30m paarden.

Grootmoeder Mhilavsca Fortuna is prestatiemerrie en is de moeder van een heel aantal internationale springpaarden. Dochter Vorione Fortuna (v. Orion Fortuna) springt op 1.50m niveau. Fhilavaska (v. Nabab de Reve) sprong t/m 1.45m niveau. Shilavasca Fortuna (v. Corland) sprong zelf 1.30m, maar misschien nog wel belangrijker; ze tekende voor het moederschap van de populaire Grand Prix hengst Entertainer (v. Warrant). Nadat hij voorheen tot successen kwam met Pieter Keunen en Michel Hendrix presteert Entertainer nu op 1.60m niveau onder de Ierse vlag.

Nafok: Vasca Fortuna heeft, nadat ze terug getrokken is uit de sport, een merrieveulen van Volfonic xx gekregen, die in eigendom is van Wendela. In 2021 heeft ze een hengst gekregen, genaamd River Blue Joy, van Poker de Mariposa.

Video’s