Wil jij jouw paard of jonge pony (CDE) zadelmak laten maken? 
 • Want je hebt misschien onvoldoende kennis en/of ervaring om dit zelf te doen.
 • Maar je vindt het wel fijn om op de hoogte blijven van de ontwikkeling en progressie van je paard.
 • Bovendien wil je weten of je paard braaf is en makkelijk te hanteren.
 • Tenslotte hoop je dat jij er straks ook zo mee weg kan rijden.

Bij Stal Kampinga staat tijdens het zadelmak maken het welzijn van jouw paard of pony voorop. Bij ons op stal zijn de 3R’s erg belangrijk: rust, reinheid en regelmaat. Wij trainen jouw paard of pony op basis van respect en vertrouwen en vooral op ontspanning, want alleen dán kan een paard iets leren en onthouden. Door het gedrag van een paard te observeren, leren wij een paard te lezen en zorgen wij ervoor dat er geen fouten worden gemaakt in zijn opleiding. Immers: je kunt het maar 1x goed doen!

NB: Wij trainen geen koudbloeden of andere bijzondere rassen of kruisingen.

Wij maken jouw paard zadelmak in 5 stappen:
 1. Grondwerk & Longeren

Door grondwerk te doen en met een paard te werken aan de longe creëren we vertrouwen in elkaar. We leren jouw paard te luisteren naar commando’s op stem. Vervolgens krijgt hij een hoofdstel in en singel om en gaan we werken met de dubbele lijnen zodat hij rustig kan leren om met druk om te gaan. Dan volgt het zadel. Als hij dit allemaal begrijpt en daarbij ontspannen blijft gaan we naar stap 2.

 1. Hangen & Zitten

Jouw paard is nu vertrouwd met het zadel en hoofdstel en we gaan eerst rustig een paar keer hangen, gewoon in het gangpad met andere paarden om zich heen. Dit bouwen we rustig iedere dag verder uit, leidraad daarbij is ontspannen blijven. Aan het eind van de week zitten we erop en hebben we misschien een stukje gedraafd aan de hand.

 1. Gas & Rem

Jouw paard is nu gewend aan een ruiter op zijn rug en we gaan het rijden uitbouwen in de longeercirkel. Als daar stap, draf en galop opzitten met behulp van de stemcommando’s en hij snapt wat been en rem is, gaan we naar de rijhal.

 1. Sturen & Springen

In de binnenbaan is het van belang dat er een goed stuur opkomt, dat het been beter bevestigd wordt en dat we misschien wel een sprongetje onder het zadel kunnen maken.

 1. Zelf komen poetsen & rijden

Eindelijk is het zover: jouw paard is goed zadelmak en nu ben jij aan de beurt!! Uiteraard onder onze begeleiding. Hoe vaak, dat bepaal jij.

Bekijk het filmpje om ons aan het werk te zien:    https://www.youtube.com/watch?v=3HRFeVsoD6w&feature=youtu.be

Hoe ziet ons stalmanagement eruit?

Jouw paard wordt 4-5 keer per week gereden of gelongeerd, daarnaast gaan de paarden elke dag in de stapmolen, paddock en/of weide. Wij voeren 4x per dag hooi en 3x per dag krachtvoer (Vente Paardenvoeding). Door de jaren heen een vast team om ons heen verzameld van vakkundige hoefsmeden, dierenartsen, voerexperts, fysiotherapeuten en zadelpassers.

Hoe blijf ik betrokken?

Omdat de meeste klanten graag betrokken blijven bij hun paard, maken we elke week een aantal filmpjes en sturen we op vrijdag een update. Welke progressie heeft je paard gemaakt en hoe hebben we de week afgesloten. Maar ook welke stappen gaan we de week erop zetten. Wil je een training live volgen, dan ben je altijd welkom!

Wat zijn de tarieven en overige afspraken?

De tarieven zijn excl. 9% btw. indien jouw paard of pony niet ouder is dan 5 jaar en de africhtingsfase niet langer duurt dan 6 maanden. Voor alle overige paarden hanteren wij 21% btw. De meeste paarden gaan met 4-8 weken naar huis. Bovendien zetten wij alle gemaakte afspraken op papier.

 • Pony C en D  € 150,00 per week / € 600,00 per 4 weken, prijzen zijn excl. 9% of 21% btw
 • Paard              € 162,50 per week / € 650,00 per 4 weken, prijzen zijn excl. 9% of 21%  btw.
 • Reiskosten     € 0,75 per km. excl. 21% btw
Heb je interesse?
Wij weten dat het een grote stap kan zijn om de training en verzorging van je paard uit handen te geven. Kom daarom gerust een keer met ons kennismaken en ervaar het zelf. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.