Pedigree

Special Cera du Maillet x Bamako de Muze x Diamant de Semilly

https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/2252018/ubrillie-van-t-ruytershof

Ubrillie van ’t Ruytershof

Ubrillie van ’t Ruytershof komt uit een van de meest vooraanstaande stammen van België (BWP prestatiestam 69). Het Ruytershof is een begrip in de springpaardenfokkerij, met onder andere Emerald, Diamanthina en Pegase als paradepaardjes. Voor Ubrillie lag een mooie springcarriere in het verschiet, maar helaas heeft het niet zo mogen zijn. Als 2-jarige kreeg zij een ongeluk in de wei, waardoor zij nu ingezet zal worden als fokmerrie.

Vader Special Cera du Maillet Z imponeert met Laurent Thirion met sprongen die getuigen van veel techniek, vermogen, reflexen en voorzichtigheid. In 2022 liet hij zijn talenten bewonderen op de internationale wedstrijden voor jonge paarden en in de cyclus met heel wat nulrondes tot gevolg. Via moederszijde gaat Special Cera terug op Peter Wyldes legendarische merrie Fein Cera, best paard van de WEG in Jerez de la Frontera (2002). Ook overgrootmoeder Cera sprong zelf op het hoogste niveau met Otto Becker.

Moeder Brillianthina van ’t Ruytershof springt met Elise van den Branden op 1.40m niveau. Ze won brons op het EK Children in 2018 in Fontainebleau en was winnaar van Nations Cup Children in Oplagbeek en Wierden. Daarnaast werd ze derde in de Children Grand Prix in Wierden. Vervolgens maakten ze een succesvolle overstap naar de junioren.

Ook de kinderen van Brillianthina zijn hard aan de weg aan het timmeren. Mercy van ’t Ruytershof (v. Arko III) springt met de Italiaanse Greta Lepratti tot en met 1.50m niveau. Ze wonnen onlangs nog de Junioren Grand Prix in Gorla Minore. Daarnaast is Mercy goedgekeurd bij het SBS. Pegasus van ’t Ruytershof (v. Gemini CL xx) is goedgekeurd bij het AES en is al opgeklommen tot 1.45m niveau met Koen Vereecke. Fahad O.L. (v. Aktion Pur Z) en Active Spirit (v. Vigo de Arsouilles) lopen op 1.40m onder de Engelse vlag en voor Lieberthina van ’t Ruytershof (v. Plot Blue) kunnen de balken op diezelfde hoogte gelegd worden.

Grootmoeder Diamanthina van ’t Ruytershof behoeft intussen geen toelichting meer. Zij is natuurlijk de volle zus van Emerald van ’t Ruytershof. Diamanthina begon haar carrie onder Niels Bruynseels en kwam in 2013 onder het zadel van Constant van Paesschen. Van Paesschen boekt verschillende successen met de merrie tot op 1.60m niveau. Haar halfzus Ilusionata van ’t Meulenhof (v. Lord Z) sprong onder Niels Bruynseels tot en met 1.70m en halfbroer Nixon van ’t Meulenhof (v. Denzel van ‘ t Meulenhof) is een goedgekeurde hengst bij het BWP en springt Grand Prix’s met JOs. Verlooy. Halfzus Gianthiana van ’t Ruytershof (v.Cartani) kennen we vooral van haar zonen Jilbert en Pegase van ’t Ruytershof.

Als moeder doet Diamanthina het ook uitstekend. Ze leverde tot nu toe maar liefst vier goedgekeurde hengsten. Le Blue Diamond (v. Plot Blue), goedgekeurd bij BWP, is actief op 5* wedstrijden met Olivier Phillipaerts. Ze pakten met team Belgie een bronzen medaille op het EK in 2021 en tijdens de GCL in Praag pakten ze de winst. Herald van ’t Ruytershof (v. Lord Z), goedgekeurd bij AES, draait ook mee op Grand Prix niveau. Daarnaast springen nog eens vier andere kinderen op 1.40m tot en met 1.55m.

Nafok: Vanwege haar jonge leeftijd, heeft Ubrillie nog geen nakomelingen.

Foto’s

Video’s