Pedigree

Details

Kajutha was op weg naar een veelbelovende sportcarrière voordat een blessure roet in het eten gooide. Daarna heeft ze embryo’s van haar moeder gedragen. Kajutha is een mooie grootramige merrie met een fantastisch karakter. Vanwege haar interessante genen hebben wij haar aangekocht en ze zal bij ons zelf ingezet worden voor de fokkerij.

Vader Nabab de Reve is een meer dan bewezen vererver van top springpaarden en stempelhengsten. Hij sprong eerst zelf zeer succesvol internationaal onder zijn Belgische ruiter Philippe Le Jeune, met als hoogtepunt de bronzen teammedaille op de Wereldruiterspelen in Jerez de la Frontera (2002), voordat hij als dekhengst aan de slag ging. In 2002 werd de Quidam de Revel-zoon verkozen tot paard van het jaar en werd hij tot BWP ambassadeur benoemd in 2010.

Moeder Dajutha heeft internationaal gesprongen op 1.30m en nationaal 1.35m. Daarnaast heeft ze het elite, EPTM (spr) en sport- (spr) predicaat. Haar oudste nakomeling Calasto Z (v. Calvaro) springt intussen op 1.45m met de fransoos Michel Robert. Verder is Bon Baloubet Z (v. Baloubet du Rouet) goedgekeurd bij het North American Studbook en wordt nu rustig opgeleid voor het hogere werk.

Grootmoeder Jutha is een preferente prestatiemerrie. Zij is vooral bekend van de goedgekeurde hengst Bustique (v. Indoctro). Bustique behaalde internationale klasseringen op 1.45m niveau met Michel Hendrix. Daarnaast blijkt dat Bustique een uitstekende vererver is. Vele springpaarden hebben hun weg gevonden naar internationale top, met als ultiem voorbeeld de olympische medaillewinnaar Beauville Z van Maikel van der Vleuten.

Verder bracht Jutha het grand prix paard Mustique (v. Indoctro). Deze volle zus van Bustique sprong 1.60m onder de Canadese vlag. Ook Noor (v. Libero H) is een Grand Prix paard, zij sprong op het hoogste niveau met Carry Huis-in ’t Veld. Jutha bracht nog enkele andere nakomelingen op 1.30/1.40m niveau, waaronder Uiltje (v. Lux Z), zij tekende op haar beurt weer voor het moederschap van meerdere internationale 1.40/1.45m paarden.

Nafok: Kajutha heeft zelf nog geen nakomelingen gegeven. Dit jaar verwachten wij een halfbroer of zus van haar.

Foto’s

Video’s