Bloedlijn

Details

Illusion H.J. is een hele lieve merrie die erg van aandacht geniet. Illusion heeft niet in de sport gelopen, maar is direct voor de fokkerij ingezet, en dat is ook niet verwonderlijk gezien haar prachtige papier.

Vader Harley VDL was succesvol in de internationale sport met Jessica Kürten. Hij werd 2e in de Grote Prijs van Sainte Cecile en 3e in de Grote Prijs van Neurenberg maar won ook internationale rubrieken in La Coruña, Aalst en Outdoor Gelderland. In Den Bosch won hij op overtuigende manier de VHO trofee. Harley beschikt over een fantastische springtechniek, goede reflexen en een super instelling. Deze kwaliteiten geeft hij ook door aan zijn nakomelingen, die eveneens ook over een onbegrensd vermogen beschikken.

Moeder Vaantje R heeft 1.40m gelopen en hiermee ook het sportpredikaat behaald. Haar bekendste nakomeling is dochter A Vaantje R (v. Carinjo HDC), die met Wout-Jan van der Schans op 1.60m acteerde. A Vaantje R tekende op haar beurt weer voor het moederschap van de hengst Ideaal (v. Andiamo) die 1.60m met Patrick Lemmen sprong. Vaantje bracht verder de Zangersheide goedgekeurde hengst Just a Dream (v. Flying Dream), die tegenwoordig 1.30m springt in Amerika. King’s Dream (v. Carinjo HDC) timmert al hard aan de weg met Niels Kersten in het 1.35m. Daarnaast lopen Invinity H.J. (v. Cardento), Jewel Night (v. Flying Dream) en Kalysha (v. Flying Dream) op 1.30m niveau.

Grootmoeder Laantje R is een prestatiemerrie die al een heel aantal succesvolle springpaarden bracht. Robin Hood R (v. Calvados) presteerde verdienstelijk op 1.60m niveau onder de Zwitserse Christina Liebherr. De ruin Dalton (v. Cicero Z van de Paemel) sprong goed in het 1.45m met Harrie Wieringa. Daarnaast sprongen Waantje R (v. Indorado) en Enfant de la Rue (v. Carthino Z) op 1.30m niveau, verder konden de balken voor Ziedaan R (v. Radisson) op 1.35m gelegd worden. Dan is er nog de halfzus van Laantje R, Ulrike R (v. Ikoon), zij liep onder de vlag van Estland op 1.60m niveau.

Nafok: Illusion heeft inmiddels al 5 veulens het leven geschonken. In 2017 kreeg ze een hengstveulen van de hengst Glen, ook wel Golden Dream genoemd. Vervolgens in 2019 en 2020 twee veulens van Oklahoma van de Zelm. Twee jaar geleden hebben wij voor het eerst een prachtig veulen van Defender VDS Z gekregen en vorig jaar heeft ze een hengstveulen van Grandorado TN op de wereld gezet.

Video’s