Bloedlijn

Details

Ibsie komt uit de fokkerij van Adrew Ramsay die zelf met moeder Absie op 1.60m niveau sprong. Ibsie is niet in ons eigendom, maar vorig jaar hebben wij een embryo van haar aan kunnen schaffen om zo een veulen te krijgen uit haar topstam.

Vader Kannan kan terugkijken op een succesvolle carrière in de topsport. Onder het zadel van Michel Hecart won hij de Franse titel in 2005 en nam in datzelfde jaar deel aan de Europese Kampioenschappen in San Patrignano. Daarnaast won Kannan de Grote Prijs in Deauville en maakte deel uit van het Franse team dat de Nations Cup wedstrijden won in Lissabon en La Baule. Als vaderpaard behoort Kannan tot de beste en meest geliefde springpaardenleveranciers ter wereld. Dit resultaat heeft Kannan te danken aan een groot aantal kinderen die schitteren in de internationale springsport.

Moeder Absie is 1m60 geklasseerd. Als jong paard is ze naar de Amerikaanse ruiter Sarah Ballau verkocht die haar heeft opgeleid tot Grand Prix niveau. In 2012 kwam ze onder het zadel van Andrew Ramsay en sprong tot en met 5* niveau. Ze heeft de Grand Prix van Drachten gewonnen, werd 5de in de $100,000 Del Mar National Grand Prix en was 6de in de Bantral Cup in Calgary, ook eindigde als 7de in de Nexen Cup Derby in Calgary.

Absie heeft ook al twee zonen die op het allerhoogste niveau springen. Narazo de Nyze (v. Nelson Z) heeft met Derin Demirsoy 1m60 gesprongen en C hunter (v. Cassini II) doet het verdienstelijk met Lucas Porter. Daarnaast heeft Absie nog een dochter Missy Blue de Nyze (v. Mr. Blue), die op haar beurt tekende voor het moederschap van negenjarige Cortis de Nyze (v. Cayado) die al op 1.50m niveau springt onder de Spaanse vlag.

Grootmoeder Urmina heeft internationaal 1m45 gesprongen en heeft al een aantal succesvolle nakomelingen. Naast Grand Prix merrie Absie, springt ook zoon Calvino de Nyze (v. Calvaro Z) op 1.60m. Maxx (v. Mr Blue) loopt 1.45m met Martin Fuchs en Paris Sellon. De achtjarige Calvino II de Nyze (v. Calvaro) is een goedgekeurde hengst bij het BWP en Zangersheide en is inmiddels 1.45m geklasseerd.

Nafok: Van Ibsie zijn dit jaar de eerste veulens geboren. Wij hebben een mooi hengstveulen, genaamd Classic Blue Joy, mogen verwelkomen van Cumano.

Foto’s

Video’s