Pedigree

Carthino Z x Hemmingway x Amaretto D I

https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/349226/dylona

Dylona, fokmerrie: Carthino Z x Hemmingway

Dylona is een hele werkwillige merrie met goede springmanieren. Ze is snel, sensibel en gaat altijd af. Ze is onder Nini Kampinga 1.20m geklasseerd.  Dylona beschikt over een echte vechtersmentaliteit.

Vader Carthino Z is een van de meest aansprekende zonen van de bekende Carthago Z, met een moederlijn die bestaat uit louter keur preferente en prestatiemerries. Carthino Z heeft als 5-, 6- en 7-jarige succesvol deelgenomen aan het WK voor Jonge Paarden in Lanaken, met als bekroning in 2007 zilver op het WK voor 7-jarigen. In 2009 zette Carthino Z wederom een superprestatie neer met het behalen van brons op het Nederlands Kampioenschap. Carthino Z was 3e in de Sires of the World in 2012.

Moeder Zamira heeft naast Dylona nog een zoon gegeven die 1.25m springt in België. Nadat ze twee veulens het leven geschonken heeft, is Zamira zelf de sport ingegaan. Ze heeft tot en met 1.20m succesvol in Nederland gesprongen, waarnaar ze naar Canada verkocht is. Daar heeft Zamira verdienstelijk op 1.40m niveau gelopen.

Grootmoeder Nitchy is direct voor de fokkerij ingezet. Deze prestatiemerrie leverde maar liefst zes internationale springpaarden, waaronder S.F. Uryadi (v. Guidam) die onder de Ierse Jennifer Crooks succesvol op 1.60m niveau presteerde. Het duo vertegenwoordigde Ierland op verschillende Nations Cup wedstrijden en deed meerdere keren mee aan het prestigieuze Spruce Meadows CSI5* evenement. Tobias (v. Now or Never M) en Dylan (v. Ukato) hebben beiden op 1.50m niveau gesprongen. De achtjarige Julius (v. Bernini) doet het momenteel goed in het 1.45m met de Duitse Maxmilian Lill.

Nafok: Dylona heeft, voordat ze zelf de sport in ging, al een zoon gegeven. De 10-jarige Hachi (v. Cardento) springt internationaal 1.45m in Amerika. Sinds dit jaar loopt hij ook CCI3*-S met de olympische ruiter Phillip Dutton (USA). Dit jaar heeft Dylona een hengstveulen gekregen van Emerald.

Video’s