Bloedlijn

Details

Cinanda is een merrie met veel kwaliteit en een echte vechter in de ring. Ze heeft aan verschillende jonge paarden rubrieken deelgenomen. Op zesjarige leeftijd heeft ze zich in het 1.30m geklasseerd, waardoor ze is opgenomen in het KWPN stamboek.

Vader Douglas werd met succes uitgebracht in internationale 1.50m parcoursen door Conor Swail. Na een ernstige blessure heeft Douglas zijn sportcarrière vroegtijdig moeten beëindigen maar met zijn enorme springtechniek en vermogen heeft hij een onuitwisbare indruk gemaakt. Douglas heeft meerdere goedgekeurde zonen en vele nakomelingen springen op het hoogste niveau.

Moeder Winanda, prestatiemerrie, is helaas te vroeg overleden. Wel bracht ze naast Cinanda, Daimler, een volle broer. Daimler heeft CCI3* gelopen en heeft deelgenomen aan het EK junioren eventing in 2015. Daarnaast heeft hij op 1.30m niveau gesprongen en is M dressuur geklasseerd.

Grootmoeder Nanda is een elitemerrie en heeft zelf 1.20m gesprongen. Dat Nanda uitstekend vererft blijkt wel uit het feit dat ze al drie elite merries en meerdere ster- en prestatiemerries voortbracht. Dochter Donanda (v. Douglas) springt op het hoogste niveau in Mexico en ook Enanda (v. Nabab de Reve) loopt 1.60m proeven. Een andere dochter, Sirnanda (v. Calvados), liep 1.20m en tekende voor het moederschap van het zeer succesvolle Grand Prix paard H&M Christian K onder Peder Fredricson.

Nafok: Cinanda heeft al meerdere veulens gegeven. In 2018 en 2019 gaf ze twee hengsten van Oklahoma van de Zelm en in 2020 kreeg ze een merrieveulen van Uricas van de Kattevennen, die recent een transfer heeft gemaakt naar Harrie Smolders. Dit jaar heeft ze een veulen van Pegase van ’t Ruytershof gekregen.

Video’s