Pedigree

Call Me Number One (v. Cornet Obolensky) x Perhaps

https://horsetelex.nl/horses/pedigree/2499749/amore-blue-joy

Amore Blue Joy: Call Me Number One x Perhaps

Vader: Call Me Number One van Cornet Obolensky sprong 1.60m met Richie Molony. Ook in dit veulen zien we het bloed van vaderskant terug. Amore komt elke dag in de hand, halster om/af en loopt mee aan een touw. Verder keurig ontwormd, geënt en gechipt. Hij heeft een BWP paspoort.

Digne van ’t Merelsnest komt uit een van de beste stammen van België (BWP prestatiestam 17), namelijk de lijn Van ’t Merelsnest. Deze fokkerij bracht al vele toppaarden, de bekendste zijn Sapphire en natuurlijk Glasgow van ’t Merelsnest. De lijn gaat terug op de Cardinal xx dochter Chiquita, zij is grondlegger van de beroemde lijn van de familie Van Bunder. Digne heeft zelf eerst tot en met 1.20m gesprongen.

Vader Perhaps v/h Molenvondel was internationaal succesvol onder Stefan Corten. Hij werd onder andere 9e in de CSIO5* Nations Cup van Rotterdam, 3e de CSI*** Grand Prix in Cervia (ITA) en 10e in de Grand Prix van Modena (ITA). Zijn vader is de legendarische olympisch kampioen Jus de Pomme. Nakomelingen van Perhaps springen tot op het hoogste niveau en meerdere zonen zijn goedgekeurd. De bekendste zoon is Papillon Z die onder Jérôme Guery meerdere Grand Prix’s won.

Moeder Maureen van ’t Merelsnest heeft zelf meegedraaid tot en met 1.50m niveau. Ze werd onder andere 6e in de GP van Lissabon met David McPherson. Daarna sprong ze nog internationale grote prijzen bij de junioren met Sofie van Bunder. Zoon Romulus van ’t Merelsnest (v. Voltaire) won op Amerikaanse bodem in twee jaar tijd maar liefst zes grote prijzen. Mr Harrison (v. Darco) en Mon Reve van ’t Merelsnest (v. Nabab de Reve) springen verdienstelijk 1.45m.

Moya van ’t Merelsnest (v. Nabab de Reve) combineert sport en fokkerij. Ze springt 1.40m evenals haar oudste dochter. Verder gaf Maureen de goedgekeurde hengst Je Reve van ’t Merelsnest (v. Nabab de Reve), hij loopt nu 1.30m proeven in Amerika.

Grootmoeder Idjaz-C werd in 2004 BWP merrie van het jaar en gaf maar liefst acht nakomelingen die 1.50m of hoger hebben gesprongen. Haar dochter Sapphire (v. Darco) won twee maal teamgoud op de Olympische Spelen (Athene en Peking) en teamzilver op de WEG in Aken 2006. Onder Mclain Ward won ze de allerzwaarste grote prijzen ter wereld, zoals die van La Baule, Rome, Calgary en Wellington.

Volle zus Wendelina van ’t Merelsnest (v. Darco) sprong ook op GP-niveau en is voornamelijk bekend als de moeder van de tophengst Glasgow van ’t Merelsnest. Livius van ’t Merelsnest (v. Lys de Darmen) en Quarco van ’t Merelsnest (v. Darco) liepen ook allebei goed mee op 1.60m niveau. Tenslotte gaf Idjaz-C de goedgekeurde BWP hengst Vincenzo van ’t Merelsnest (v. Darco).

Nafok: Digne heeft al een zoon van Action-Breaker die 1.20m loopt met een amateur. Daarnaast gaf ze in 2017 een zoon van Nixon van ’t Meulenhof en in 2018 een dochter van Minute Man (ex Oneill van ’t Eigenlo).

Video’s