Bloedlijn

Details

I am Grateful Especiale is door ons aangekocht in 2017. Door een blessure is ze helaas niet geschikt voor de sport en is ze direct ingezet voor de fokkerij. I am Grateful Espciale is een ontzettende lieve merrie die haar fijne karakter doorgeeft aan haar kinderen.

Vader, Quasimodo van de Molendreef was internationaal succesvol onder David Jobertie en Jaime Azcarraga. Hij sprong op Grand Prix niveau en was meerdere malen geplaatst, hij won de GP Lons le Saunier, was 3e in de GP Vigo, 4e in de finale van de Sires of the World in Den Bosch, 2e in de Sires of the World in Mechelen etc. Zijn vader is de vererver Heartbreaker, grootvader is de waardevolle prestatie-vererver Lys de Darmen. Zijn volle broer Action Breaker was o.a. 11e op het WK in Kentucky en 3e in de Grote Prijs van Aken.

Moeder, Titia, elite prestatie, leverde o.a. Also Especial (v. Argentinus) die succesvol is in het 1.60m en nam voor Zweden tweemaal deel aan het WK in Lanaken, waar ze als zes jarige de finale bereikte. Ook bracht zij een hengstveulen Do It Special (v. Montender). Onder de naam Zontender is hij met James Smith internationaal gestart in het 1.40m. Verder heeft zij een dochter, Inspired by Especiale, die internationaal 1.35m springt.

Grootmoeder, Erica, (sportnaam Especiale, v. Voltaire) sprong op het hoogste niveau, 1.60m. met Eric van der Vleuten. Enkele hoogtepunten waren 1e plaats Grote Prijs Drammen, 1e plaats Wereldbekerkwalificatie Helsinki, 1e plaats Derby Falsterbo, 2e plaats Nederlands Kampioenschap Mierlo, 2e plaats Wereldbekerkwalificatie Den Bosch, 3e plaats Wereldbekerkwalificatie Oslo, 5e plaats Grote Prijs van Rotterdam en een 9e plaats in de Wereldbekerfinale van Geneve.

Ook in de fokkerij heeft de prestatiemerrie Especiale en haar kinderen zich ruimschoots bewezen. Zo leverde zij onder andere de NRPS-gekeurde hengst Andiamo Special (v.Andiamo) die nationaal heeft gesprongen met Wout-Jan van der Schans, het nationale springpaard Idool (v.Lector) en de Stal Hendrix-competitie winnaar So Special (v.Calvados) die geëxporteerd is naar Ierland. Onder Pieter Keunen sprong Especiale’s dochter Ziezo Especial (v.Nabab de Rêve) in het Z, alvorens zij werd verkocht naar het buitenland.

Nafok: I am Grateful Especiale bracht twee merrie’s van Tangelo vd Zuuthoeve, Catch Me If You Can (2018) en de tweede is Typical Blue Joy (2019). In 2020 werd een hengtstveulen geboren van Taloubet Z, genaamd T’especiale Blue Joy.

Foto’s

Video’s