Bloedlijn

Afstammeling:  onbekend

Details

Duke, afstammeling onbekend

Duke is een vriendelijke ruin met een rustig karakter. Hij is makkelijk te rijden maar hij heeft wel een consequente ruiter nodig. Hij zal eerder gaat stil staan, hij is van zichzelf wat flegmatiek. Als hij schrikt doet hij een sprongetje opzij.

Hij is de laatste drie jaar niet van het erf afgeweest, alleen in de bak gereden. Daarvoor is hij wel over de weg gereden. Dit moet weer rustig opgepakt worden. Ook is er in het verleden met hem gesprongen, maar doordat hij wat overgewicht heeft, hebben wij dat niet gedaan. Hij heeft dus ook heel weinig trailer ervaring, wij hebben een aantal keren met hem geoefend en hij gaat er makkelijk in. Duke zal het wel geweldig vinden om afwisseling te hebben in het rijden (dressuur en recreatief naar het bos etc).

Hij heeft goede voeten en staat ook niet op ijzers.

Hij is in december 2020 röntgenologisch gekeurd inclusief rug en hals. Alles oké, behalve 1 bemerking: in beide kogels achter zit 1 chipje. Overkeuren mag: kosten koper.

Bij verkoop is eventueel zijn zadel, hoofdstel en dekens tegen een meerprijs over te nemen. Duke wordt verkocht wegens gezondheidsredenen  van zijn eigenaresse.

Video’s