Pedigree

Flash de Prissey x Lucky Lionell

Arany: prachtige allround vosmerrie

Te koop: Arany (stamboek naam Chantall II) is een mooie merrie van 1.71m van 9 jaar oud met veel front. Ze is M1 dressuur met 3 winstpunten en BB springen.

Aan vaderszijde vinden we de hengsten Flash de Prissey (1.40m springen) en Double Espoir, allebei Selle de Français. Aan moederszijde vinden we de Holsteiners zoals Lucky Lionell (ZZ Zwaar), Lord en Landgraf I. Dit maakt haar erg veelzijdig.

Deze prachtige merrie wordt verkocht in opdracht van haar huidige eigenaresse ivm zwangerschap. Zij heeft haar gekocht toen ze drie jaar oud was en zij heeft haar helemaal zelf opgeleid.

Dit paard houdt van afwisseling: dressuur rijden gecombineerd met wat springen. Bovendien gaat ze ook graag mee naar het bos (alleen of met meerdere paarden). Ook kan dit paard mee langs de weg want ze is verkeersmak. Grote vrachtwagens en tractoren zijn allemaal geen probleem voor haar. Aanstormende blaffende honden vindt ze wel iets spannend. Kortom dit is een heel allround paard.

Haar laatste dressuurwedstrijd was in juni 2021, vanwege corona en zwangerschap en onregelmatige diensten, is ze daarna niet meer op wedstrijd gestart. In het springen moet Arany even weer wat opgeleid worden, ze is absoluut niet kijkerig, dat is ze ook niet op vreemd terrein. Omdat ze veelzijdig is, zou ze wellicht ook geschikt kunnen zijn voor de eventing.

Trailer laden is geen probleem voor Arany. Je kunt haar makkelijk in je eentje laden. Ze staat voor op ijzers, die zouden er ook eventueel af kunnen. Maar doordat ze veel over de weg gereden werd, zitten er ijzers onder. Het is wel een paard dat op vlas staat omdat ze graag stro at. Wellicht kan dit langzaamaan afgebouwd worden.

Deze mooie merrie heeft een ruiter nodig die de leiding neemt en haar lekker aan het werk zet. Soms kan ze iets ongeduldig zijn tijdens het zadelen. Daarom is dit paard niet geschikt voor een onzekere of beginnende ruiter.

Op 21 augustus 2023 is Arany röntgenologisch helemaal goed gekeurd inclusief hals en rug. De röntgenfoto’s en het keuringsrapport kunnen per mail opgevraagd worden. Overkeuren mag op kosten koper.

Arany wordt verkocht met haar dressuurhoofdstel. Daarnaast kan haar springhoofdstel en borsttuig overgenomen worden.

Wil je meer weten over Arany of een afspraak maken om haar te bezichtigen neem dan contact met ons op: https://stalkampinga.nl/site/contact

Video’s