Het team van Stal Kampinga zorgt er voor dat uw paard of pony op de juiste wijze wordt afgericht en getraind. Daarnaast trainen wij spring- en eventingpaarden.

Bij het zadelmak maken en trainen staat het welzijn van uw paard of pony voorop. Bij ons op stal zijn de 3R’s erg belangrijk: rust, reinheid en regelmaat. Daarnaast trainen wij uw paard of pony op basis van respect en vertrouwen en vooral op ontspanning, want alleen dan kan een paard iets leren en onthouden. Het is erg belangrijk dat je een paard kunt ‘lezen’ en dat er geen fouten worden gemaakt in zijn opleiding.

Wij hebben een vast concept hoe wij paarden zadelmak maken. Zie het filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=3HRFeVsoD6w&feature=youtu.be

Wij beginnen altijd met grondwerk en de longe. Maar als uw paard de longe al kent, versnelt dat wel het proces. In overleg met u wordt bepaald in hoeverre uw paard zadelmak moet zijn en wat hij moet kennen. Sommige klanten willen alleen een stuur en een rem, andere klanten willen bijv dat hij ook al een klein sprongetje kan maken. Elke week maken we filmpjes van zijn progressie en sturen die door. Meestal gaan de paarden tussen de 4-8 weken weer naar huis.

De meeste klanten vinden het fijn om eerst bij ons een 1 of meerdere keren te komen rijden, voordat ze hun paard weer mee naar huis toenemen.

Uw paard wordt 4-5 keer per week gereden of gelongeerd, daarnaast gaan de paarden elke dag in de stapmolen, paddock en/of weide. Wij voeren 4x per dag hooi en/of kuil en 3x per dag krachtvoer. Ook is het mogelijk uw paard door ons te laten uitbrengen op wedstrijd. Zowel voor het springen als de eventing.

Tarieven per week excl. 21% btw:

Pony € 125,00 per week
Paard € 150,00 per week

Voor het halen of brengen van uw paard of pony brengen wij € 0,75 per km in rekening excl. 21% btw.